Szántódi Kemping honlapja

Üdvözlünk a Szántódi Kemping honlapján

Kedves Tagtársak és velünk együtt üdülő Kollégák, ez a Szántódi Kemping, Szabadidő és Sport Egyesület (SZKE) megújult honlapja. Legyen ez a honlap a kemping továbbélésének és megújulásának egyik bizonyítéka.

Ezen a helyen, a szántódi Móricz Zsigmond utca 56-60. szám alatt és a Parti Villasor – Hajnal utca sarkán 1967 óta létezik a KFKI kempingje. Kezdetben kétszer ekkora területen csak néhány sátor állt. Gyorsan bővült azonban a kempingezők tábora. Lendületet adott a fejlődésnek a vitorlás táborok évről évre való megrendezése. Nem sokkal később megépültek az első konyha és mosdó helyiségek, megvalósult először tíz darab négyszemélyes faház, majd további tizenegy darab, most már erkélyes faház is. Az úgynevezett VITÉV ház kezdetben az azonos nevű vállalaté volt, később került a kemping használatába. A vízi sport, nevezetesen a vitorlázás és a szörfözés mindig meghatározó volt a kemping életében. A strandon külön raktár épült a szörfök tárolására, a vízen pedig külön stég létesült a vitorlások számára. A horgászat pedig állandó kedvtelésévé vált számos tagtársunknak, akik már kora hajnalban kimennek a vízre pecázni.

A rendszerváltás megújulást hozott a kemping életébe: a KFKI-tól, mint közvetlen fenntartótól az üzemeltetést átvette az Egyesület, a terület tulajdonosa természetesen továbbra is az Akadémia. Fele akkora területen, de a sátrak helyett több mint 50 lakókocsival népesült be a kemping. Az állandó tagok száma kb. 60, de emellett számos vendéget is fogadunk. Mindezt önköltségi alapon, a legszükségesebb felújítások végrehajtásával végezzük.

A KFKI kemping több mint 47 éve szolgálja elsősorban a KFKI és jogutódjai dolgozóinak, nyugdíjasainak és számos vendégnek aktív pihenését. Reméljük, hogy ez a lehetőség még sok évig így marad.

Jó időjárást és kellemes időtöltést kívánunk a kemping minden használójának!

Szántódi Kemping Egyesület elnöksége.